Een fantastische productie met Franse barokmuziek achter de rug! Reinoud Van Mechelen nodigde me uit om met zijn ensemble a nocte temporis mee te spelen, nergens minder dan in Bozar en in de gloednieuwe ‘Grand Manège’ concertzaal in Namen. Het concert in Bozar was in het kader van het Klarafestival, dat voor het eerst sinds drie jaar weer door kon gaan. Het concert werd dus ook live uitgezonden op de radio!

Concerteren in Namen is voor mij altijd een beetje thuiskomen, omdat ik daar van mijn 18 tot 23 jaar heb gewoond (terwijl ik hobo studeerde aan het IMEP). Toen ik er studeerde, was er echter geen goede concertzaal voor klassieke concerten; de concerten gingen door in één van de kerken of in het theater. Daar is nu verandering in gekomen, en WAWWW wat een zaal is daar gebouwd!! Ik werd er echt instant verliefd op, op het prachtige uitzicht, maar vooral op de akoestiek! Fenomenaal. Wat klonk het ensemble daar mooi! Na de pauze speelde ik niet mee en ging ik luisteren vanuit de zaal, ik heb er onvoorstelbaar van genoten. Ik moet dringend plannetjes smeden om daar nog te kunnen optreden!

Heel speciaal was de generale repetitie: die hielden we publiek, en dan nog wel voor een reuze publiek: alle reizigers en passanten in het Centraal Station van Brussel, op vrijdag tijdens het spitsuur 😀 Bekijk hier het videoclipje dat werd uitgezonden op het VRT-journaal:

https://vrtnws.be/p.0Yv4Qj4JM