Ook dit seizoen spelen we enkele keren de voorstelling ‘poèmes d’amour – verrukkelijke versiersels van vrouwelijke componisten’ met Triotique en Veerle Janssens. De eerste herneming was op zondag 19 november in het kasteel Drie Koningen in Beernem, een fabuleuze locatie waar we vier jaar geleden ook al eens te gast waren.

Het was echt super fijn om het programma na enkele maanden terug op te rakelen: het voelde ongelooflijk vertrouwd aan en tegelijk toch een tikje spannend vanwege de lange pauze. Ideale elementen voor een fantastisch concert als je het mij vraagt 🙂 

De ruimte was vrij klein en tot de nok gevuld, dus het publiek zat best dicht op ons. Vroeger vond ik dat soms vervelend, maar dit keer stoorde het me helemaal niet, integendeel, ik vond het best gezellig 🙂 voor de luisteraars heel intens denk ik, van zo dicht een concert kunnen meemaken! We kregen achteraf in elk geval allerlei laaiend enthousiaste reacties.

Annelies Van Parys, afkomstig van Beernem, deed ons de eer aan ons concert bij te wonen. Omdat ik sinds maart ook haar ‘Mew Poems’ heb uitgevoerd met trio O3, had ik het gevoel dat ik de Blake Fragments ook weer beter begreep en subtieler kon uitvoeren.

Tijdens het spelen en zingen werd ik weer helemaal verliefd op dit programma. Het is een prachtige ode aan de vrouw, waarin de liefde voor al die verschillende vrouwen van verschillende generaties zo duidelijk voelbaar is. Mijn favoriete moment tijdens het concert is trouwens ‘les roses de Saadi’ van de Belgische componiste Eva Dell’Acqua. Het is eigenlijk vrij eenvoudige muziek, salonmuziek, een beetje zeemzoeterig, maar het is zooooo mooi 🥰 het raakt me telkens weer dat stuk te mogen zingen!

Nog een opvallende anekdote: halverwege het concert kwamen ineens beide honden van de eigenaars van het kasteel de zaal binnengestormd en ze voegden zich lustig kwispelend bij hun baasjes (die rustig zaten te luisteren op de eerste rij). Al gauw bleek dat de hondjes een ultra trouw publiek waren, ze bleven de rest van het concert aandachtig liggen luisteren en gaven geen krimp 😀