Kamermuziek

Triotique
Elke, Frauke & Margot

Triotique

Triotique bestaat sinds 2013, na een ontmoeting aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.
Zussen Elke en Frauke Elsen spelen sinds kleins af aan samen. In hun zoektocht naar een unieke vorm van kamermuziek kwamen ze terecht bij pianiste Margot Welleman.

Neem snel een kijkje op www.triotique.be voor up-to-date informatie en concertdata!

 

nu te koop

CD ‘3D’

3D: Alles wat ontstaat wanneer drie persoonlijkheden, drie instrumenten, drie dames samenkomen. Het omvat ook nieuwe concertvormen met een ruimtelijke invalshoek. Een inzet op de klassieke muziek van de toekomst.

Humor, interactie & vrouwelijke compomponisten

Repertoire

Hun repertoire gaat van toegankelijke nieuwe muziek naar de gevestigde waarden van de kamermuziek, met een speciale belangstelling voor vrouwelijke componisten. Ook creëerde Triotique in samenwerking met Abigail Abraham (Thuis, Crimi Clowns, …) een eigen kindervoorstelling, De Chinese Nachtegaal, die in november 2015 in première ging. Triotique brengt concerten met de nodige humor en interactie. Hun uitgangspunt: een zo groot en breed mogelijk publiek beroeren.

Prijzen, radio en buitenland

Afgelegde weg

Sinds hun debuut als jong ensemble speelden ze concerten in België en Nederland, waren ze te gast in het programma ‘Opium’ op NPO Radio 4 (NL), en te horen in ‘Boetiek Klassiek’ op Klara (BE). In 2013 wonnen ze de ‘Prix Mathilde Horlait-Dapsens’ van het Conservatorium van Brussel en in 2015 werden ze finalisten van de ‘Fontys-Toonzaal Ensemblecontest’ in ’s Hertogenbosch. Ze werden gecoacht door o.a. Karel Schoofs, Yves Senden en  Peter Verhoyen en volgden van 2017 tot 2019 een opleiding Kamermuziek aan het Orpheusinstituut in Gent.

Triotique speelt uiterst communicatief en superprofessioneel – om niet te spreken van hun gezamenlijke én particuliere muzikaliteit. Deze dames zijn top!

Frank Nuyts

Concerten Triotique

Triotique werkt momenteel (in residentie in deFeniks in Mortsel) aan de voorstelling ‘Poèmes d’amour – verrukkelijke versiersels van vrouwelijke componistes’. Te bekijken/beluisteren vanaf maart 2023!

Meer info en tickets: neem een kijkje op  https://triotique.be/agenda