Ik krijg vaak bewonderende opmerkingen van jonge muzikanten, over welke projecten en concerten ik nog allemaal doe als mama van jonge kindjes. Dan voel ik mezelf terug die ambitieuze 27-jarige, denkende dat mijn artistieke leven zou stoppen wanneer ik kinderen zou krijgen, of dat ik op z’n minst veel offers zou moeten maken. Toen ik daarna zwanger werd, voelde het niet veilig om teveel over dat traject te delen. Want dan zou ik niet meer gevraagd worden om concerten mee te spelen, toch?

En ja, het leven verandert wanneer je kinderen krijgt, en je beroepsleven ook. Maar dat alles zó rijk en inspirerend zou worden, had ik nooit durven dromen. Gaandeweg kreeg ik het verlangen om mijn leven meer te delen met de buitenwereld, in het bijzonder met die jonge muzikanten die aan het twijfelen zijn of hun artistieke dromen combineerbaar zijn met een gezinsleven.

Spoiler alert: het is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zoals ik vaak zeg: het is veruit het mooiste én veruit het moeilijkste wat ik ooit deed. En het is het helemaal waard 🌺