En dan werd mijn maand januari ineens nòg beter: ik mocht een nog weekje invallen in het Belgian National Orchestra, dit keer als solo-hoboïste! In een prachtig maar uitdagend programma: het vioolconcerto van Sibelius, Apotheosis van Rautavaara (met een mooie hobosolo!) en de Rosenkavaliersuite van Richard Strauss (vol mooie hobosolo’s 😉 ). Soliste van dienst was niemand minder dan… Hilary Hahn! De timing kon niet beter zijn, want voor het eerst sinds veeeele maanden mocht er uitgerekend de dag van het eerste concert (28 januari 2022) opnieuw publiek binnen in de zaal (70% van de totale capaciteit, maar dat is in Bozar dus wel heel wat). Met zo’n namen op het programma liep de ticketverkoop echt storm: aan het begin van de week waren er 700 tickets verkocht (wat eigenlijk al meer was dan toegelaten, want er mochten toen nog maar 200 mensen per concert komen), tegen vrijdag waren beide concerten uitverkocht met in totaal tegen de 3.000 verkochte tickets.

Belgian National Orchestra met Hillary Hahn en Mikko Franck, en Frauke Elsen als solo-hoboïste
Belgian National Orchestra met Hilary Hahn en Mikko Franck op 28.01.22

Deze prachtige gelegenheid liet Bozar ook niet ongemerkt passeren, en de grote artillerie werd bovengehaald om het volledige concert tot in de kleinste details op video vast te leggen. De opname is te bekijken op de website van Bozar en op YouTube.
Wat een prachtige herinnering!!!

Video-opname van het concert in Bozar op 28.01.22 met het Belgian National Orchestra, violiste Hilary Hahn, dirigent Mikko Franck en Frauke Elsen als solo-hoboïste van het orkest.