Sinds de eerste afleveringen van Podcast Freelancer in maart 2020 uitkwamen werd ik op de meest onverwachte momenten benaderd door jonge musici die me vertelden dat ze fan waren van de podcast, en hoeveel ze gehad hadden aan sommige afleveringen. In Vlaanderen, maar ook op de zomercursus van Darmstadt en het Festival van Lucerne! Dat maakte me natuurlijk ongelooflijk blij en ook wel trots, en nog meer vastberaden dan dat ik al was om er een tweede seizoen aan te proberen breien.

Opnames van het eerste seizoen van Podcast Freelancer met Nicolas Dupont en hosts Frauke Elsen en Florestan Bataillie.

Fondsen zoeken

Het eerste seizoen hadden we gemaakt met geld van de Vlaamse Culturele Activiteitenpremie, één van de coronamaatregelen gelanceerd in de herfst van 2019. Voor het tweede seizoen was het natuurlijk een stuk moeilijker om aan de nodige fondsen te geraken, want er kwam niet opnieuw zo’n zak geld ineens uit de hemel gevallen. We willen het ook kost wat kost gratis houden voor de kijkers, en onze fondsen ergens anders vandaan halen. Gelukkig hebben we fantastische partners die hun schouders onder het project willen zetten: Concertgebouw Brugge en de kunstacademie MAAK van Knokke-Heist!!

Het tweede seizoen van Podcast Freelancer zal dit voorjaar te zien zijn op YouTube en te beluisteren via alle Podcastkanalen!